1

Wiem, że temat nie jest nowy, ale jakoś tak w dyskusji tu i tam wypłynął.

Wszelkie schematy, niezbędny soft, ridmi etc. dostępne są na podstronce HiassofT-a.

Teraz pytanie do elektroników - jaki byłby przybliżony koszt tegoż i przy jakiej ilości.

Chętni na pewno się znajdą - kwestia ilu.

Proszę jednych i drugich o dopisywanie sie tutaj.

I Ty zostaniesz big endianem...

2

Ooo, chętny, jeśli koszt sensowny. Miker, może ankietkę dołącz ;)

Sikor umarł...

3

ja chetnie kupie dwie sztuki - do xl i do xe.

fajnie by bylo, jakby ktos elektronicznie kumaty sie za to bral i zrobil wersje torbo-freezer 2010, gdzie zamiast tego 400/800 osa bylby po prostu drugi xl os do wyboru, ktory mozna sobie sflaszowac samemu z poziomu atarki, to by byla moc dodatkowa, ale jak nie, to nie, urzadzenie fajne jest i bez tego.

--
= krap.pl =

4

Sikor: po co ankieta, na żywca pisać. :)

Dodam jeszcze że na tamtejszych schematach jest Freezer bodajże dla serii XE, pytanie jeszcze jak z ewentualną przeróbką na XL.

Aha - wstępnie na 1 sztukę się piszę - wersja XE.

I Ty zostaniesz big endianem...

5 Ostatnio edytowany przez drac030 (2010-04-07 10:27:17)

Ja bym też wziął jeden, bo się przyzwyczaiłem (tamten, cośmy z trubem mieli, "się" popsuł :( )

Wersja XL.

Info dla zainteresowanych: wersja XL też pasuje do XE, jak się ma przejściówkę od IDEa. W zasadzie jak się ma zewnętrzną IDEę, to tylko TF dla XL wchodzi w rachubę.

KMK
? HEX$(6670358)

6

freezer dobra rzecz! jestem chetny na wersje xe.

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

7

I dla mnie jedna sztuka (1 szt.) w wersji dla XE

8

Niezle to i nie trzeba lutowac. Ja pamietam Code3 Freezera i milion kabli odchodzacych od plytki.

9

Podstawowy problem z TurboFreezer 2005 polega na zastosowanym CPLD.
Może kiepsko szukałem ale nie znalazłem w Polsce ispMACH 4a

Takich dwóch jak nas trzech to niema ani jednego.

10

Rzucilem okiem, przy seri 20 szt, plytka wychodzi ok 22 zl, mach4 do kupienia w farnellu, ogolny koszt musialbym podliczyc ale ponizej 20 szt wyjdzie drogawo.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

11

jak mają to chciałbym dopisać się do listy na 2x XE

Takich dwóch jak nas trzech to niema ani jednego.

12

hm. mi tam sie wydawalo ze jak sie ma source w vhdl to sobie mozna na dowolny scalak to wprogramowac (ograniczeniem jest ilosc pinow i logic celi) . no ale ja malo wiem

13

i ja też bym się pisał na 1szt do xe

Czy mógłbym prosić o pare zdań przybliżających mi ww urządzenie?Z góry dziękuję! :)

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

15 Ostatnio edytowany przez pajero (2010-04-07 09:41:19)

miker napisał/a:

Wiem, że temat nie jest nowy, ale jakoś tak w dyskusji tu i tam wypłynął.

Wszelkie schematy, niezbędny soft, ridmi etc. dostępne są na podstronce HiassofT-a.

No... nowy nie. ;)

A tu macie link NAJWAŻNIEJSZY, do właściciela TurboFreezera 2005 w PL - Śniegowego !!!!

UPDATE - na wersje XE też się piszę, acz cena jest ważna.

Ryszard Mauersberg napisał/a:

Czy mógłbym prosić o pare zdań przybliżających mi ww urządzenie?Z góry dziękuję! :)

Atariki Rysiu!
http://atariki.krap.pl/index.php/Turbo_ … XL/XE_2005

http://www.abbuc.de/shopabbuc/shop/ProdukteBilder/235_gr.jpg
http://www.abbuc.de/shopabbuc/shop/ProdukteBilder/236_gr.jpg

Sama płytka dla XE ma około 85x90mm i frezowania (zaxon - nie zapominaj o tym) na ca.80mm.
Przy zamówieniu 20szt jedna kosztowałaby prawie 26zł.

16

Ja też się piszę - jedna sztuka, wersja XE. :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

17

Mogę dodać, że to emuluje kartridże (wgrywa się tam soft flaszerem z poziomu Atari), i w ramach tego można tam wrzucić SpartaDOS X 4.4 (jest specjalny build SDX dla Turbo Freezera 2005).

KMK
? HEX$(6670358)

18

Poproszę 1 szt. dla 65XE z expansion port.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

Dla mnie też 1 szt dla xe.

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

20

1 szt. dla XE. Z obudową - jak zaczniecie sprzedawać bez obudowy to skasuję ten wątek i załatwię faki w najbliższym demie.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

21

Dely: foki pisze się przez "o", a nie przez "a" or "u" :P

Sikor umarł...

22

Ja się piszę na wersję XL. I od razu ten kabelek przespawam, bo zrobiłem na PBI 5VMod :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

23

@wieczor: kabelka nie trzeba spawać, wersja XL odbiera 5 V z PBI, rzecz tylko w tym, żeby komputer to podawał.

KMK
? HEX$(6670358)

24

napisze do hiassofta czeu wyraza zgode na partie 50 szt z prowizja dla niego

jesli sie zgodzi, policze koszty jednostkowe i podam.

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

25

drac030 napisał/a:

wersja XL odbiera 5 V z PBI, rzecz tylko w tym, żeby komputer to podawał.

Podaje tylko 600XL na pinach 47 i 48.