Witam wszystkich maniaków Atari. Od 2 miesięcy za sprawą Atari przeżywam dzieciństwo na nowo. Niedawno wpadł mi w ręce zestaw 800XE z XC12 i kilkoma kasetami. 2 z nich są nagrane w systemie Atari Hard Turbo System Studio Komputerowe DT" CENTRUM-WARS" antresola w Warszawie. Do zestawu nie było żadnego kartridża jedynie sam magnet ma dodatkowy kabelek i to wszystko. System polega (prawdopodobnie) na wgraniu najpierw loadera który znajduje się na początku strony. Po wgraniu go pojawia się czarny obraz z tym loaderem wciskam spacje lub return i "coś" ładuje nie wiem co bo obraz cały czas jest czarny słychać piski i nic się nie wgrywa. Zaznaczam że czynność tą robiłem przy użyciu 2 innych magnetofonów (CA12 i XC12) gdyż ten dołączony do zestawu nie działa poprawnie. Proszę pomocy. Jestem nowy na forum i szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem. Może jest ktoś z okolicy co mógłby pomóc. Z góry dziękuję.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
TNFSD-GUI Graficzny interfejs użytkownika dla serwera TNFS