Jak zidentyfikować, że w CA2001 jest zamontowane TOMS Turbo Drive ? Jak się taką stację odpala ?
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.
Felix 0.6.4 Pojawiła się nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx - Felix.
Atari Font Maker V1.6.17.0 To rozbudowane narzędzie do tworzenia fontów, kafelków i grafik dla Atari 8-bit.
Echa Grawitacji 2025 Tematem przewodnim był "Dinozaur".
TURGEN 9.4.1 Nowa wersja popularnego narzędzia do tworzenia obrazów kaset dla komputerów Atari
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » TOMS Turbo Drive
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak zidentyfikować, że w CA2001 jest zamontowane TOMS Turbo Drive ? Jak się taką stację odpala ?
Wystarczy uruchomić komputer przy podniesionej dzwigience stacji i wtedy powinna sie przedstawić.
OK. Czy w przypadku TOMS Turbo Drive wystarczy podmiana oryginalnej epromki ? Co oznaczają przelatujące liczby/litery (E 5 d E) na wyświetlaczu podczas włączania samej stacji dysków (pewnie coś w rodzaju self-testu) ? Jaki jest sens znaczenia poszczególnych znaków/liczb ?
To zależy:
http://www.serious-dial.atari.pl/SSerio … html#Turbo
Liczby i litery? Może chodzi o gęstość: S(ingle), d(ouble), E(nhanced - 1040sek.), i(bm - 512bps) i numer stacji?
trub: Dzięki ! Widzę, że jest to też odpowiedź na moje kolejne pytanie, które to zamieściłem na forum: http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=4476
ja mam ca2001 z toms turbo drive.
te litery (s, d, e, i) to gestosc.
inna cecha (nie wiem, czy tylko mojej stacji, czy tomsa) jest to, ze formatowanie dyskietek jest 1-przebiegowe - tzn. normalnie ca2001 najpierw formatuje wszystkie sciezki 0-39 a potem je weryfikuje(takze 0-39). Moja stacja robi to w jednym przebiegu (pamietam, jak kiedys na party Greg sie zdziwil jak to zobaczyl :) ).
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » TOMS Turbo Drive
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 56 zapytań