1 Ostatnio edytowany przez Pecus (Dzisiaj 18:24:24)

Zbierałem się ponad rok, ale w końcu, w ubiegły weekend, zmigrowałem mój najstarszy serwer na "nową" maszynę.

W związku z tym mam do sprzedania ten stary.

Prawda jest tak, że ma swoje lata. U mnie bezawaryjnie chodził .... chyba około 7-8 lat.
Miał podłączony dodatkowo dysk po eSATA i po USB (no wiem tylko 2.0) i dzielnie serwował 3 proste witryny, był ściągaczką do torrentów, a także jednym z domowych serwerów plików.
Wszystko to jednocześnie i nie wiem jak to możliwe przy takiej "mocy" sprawnie i bez przycięć.

Torrenciarka, pracowała na dysku USB, serwer www na eSATA, a wewnętrzy służył głównie jako backup (raz w tygodniu).

S.M.A.R.T. pokazuje, że wszystko jest O.K. a to długowieczne dyski są.

Zostawiam dysk wewnętrzny (właśnie czyszczę dane i robię testy) bo Transmission jest już niedostępne w repozytoriach , a mam zainstalowane jak jeszcze było. Oczywiście można sobie poszukać i doinstalować paczkę, ale po co - skoro jest.

Fotek nie załączam, ale wszystko jest na swoim miejscu :)

https://www.qnap.com/pl-pl/product/ts-119

Cena.... 600zł + paczkomat?

Mogę dorzucić obudowę na HDD ze złączem eSATA, ele już bez dysku, bo tam był jakiś samsung i on mi świrował - był jednum z powodów migracji.

Co do samego NASa i jego funkcjonalności, to za recenzje powinno wystarczyć to, że sporo ponad rok temu kupiłem nowy, a wszystko chodziło na tyle dobrze, że dopiero teraz zmusiłem się do migracji.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.