Witam.
Panowie borykam się z nie regularnym problemem podczas botowania magnetofonu.
Co jakiś czas gdy wcisnę start+option włączę kompa zamiast beeeep  wyskakuje ready.
Ponowny reset i tak samo.
Dopiero po kilku próbach działa ok.
Wymieniłem folie na nową, gumki pod klawiszem podmieniłem na inne z klawiszy literowych, nadal bez zmian.
Chodzi mi po głowie rozebranie klawiatury do cna i wymycie jej pod wodą ( klawiszy w swoich gniazdach )
Czasem po restarcie kompa wysalkuja szczątkowe "śmieci " z obrazu z przed restartem.
Badałem Infosys gita jest ok.

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

2

Jak to wygląda w selftestowym teście klawiatury, jeśli przytrzymasz na raz Start+Option? Stabilnie? Czy coś nie łączy? Może przy odpowiednim kącie zwiera? Oraz napisz, czy to jest klawiatura na sprężynach (tak wnioskuję), czy na gumkach.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

3

Wymóżdżanie pamięci?

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

4

To można łatwo sprawdzić - przejść do self testu przez BYE i wtedy zrobić reset. Jeśli się zawsze uda - to wymóżdzanie może być na rzeczy. Jeśli nie - to klawiatura.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

5 Ostatnio edytowany przez Lampart_28 (Dzisiaj 10:42:51)

A co to jest Wymóżdżanie pamięci

Czyli wpisuje Bye wchodzę do shlelf testu i wciskam reset tak ?

Klawiatura jest na gumkach

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

6

https://jsobola.atari8.info/DEREATARI/serw.htm

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

7

Lampart_28 napisał/a:

Czyli wpisuje Bye wchodzę do shlelf testu i wciskam reset tak ?

..... wciskasz Start+Option+Reset i puszczasz sam Reset.