Hej,
Jakiś czas temu kupiłem 800XL. Sprawdzając to co jest dostępne, rozszerzyłem ją o Ultimate1MB, SRAM 64kb oraz Sophie2. Do tego używałem jakiś czas SIO2SD, ale z racji powolności i braku chęci trzymania carta na stałe dołożyłem IDE+2.0 na PBI.
To było praktycznie "naturalne" rozszerzenie dla osoby która nie siedziała za bardzo w temacie. Zresztą Lotharek bardzo mi pomógł z doprowadzeniem Atari do normalnego działania.
Ale mam też drugą sztukę która tez chcę rozszerzyć, ale czytając dużo w międzyczasie zaczynam mieć wątpliwość czy przy moim konfiguracji Ultimate1MB jest dobrym wyborem, czy nie lepszym jest Antonia (pomijam że za chwilę będzie nowa wersja z akceleratorem).
Tak naprawdę zastanawiam się (i to jest pytanie) czym U1MB jest lepsze/gorsze od Antonii?
Nie planuje zakładać VBXE ani PokeyMaxa (to raczej przez cenę). Spartę mam na IDE+.
Jedyna różnica którą widzę to "ładniejsze" i dostępne na stałe menu dla U1MB.
Ale na teraz z całego U1MB używam rozszerzenia pamięci i Sparty, bo tam sobie ją zaktualizowałem do najnowszej, a w IDE+ jeszcze nie. Ale to żadna różnica czy będzie ona z U1MB czy z IDE+.
A Antonia np. ma też pamięć liniową czego nie ma U1MB.
Czy czegoś nie wiem? Albo czegoś nie wziąłem pod uwagę?
ATARI 65XE, SpectraAV, XC12