Cześć,
tak jak w temacie. Klawisz jest pęknięty (ale działa). Chcę aby był w kolorze szarym. Wiem, że z ST pasuje, ale ten jest biały :)
Oprócz tego brakuje mi 3 śrubek do przykręcenia obudowy (od spodu).
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Falcon - klawisz spacji i 3 śrubki do przykręcenia obudowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć,
tak jak w temacie. Klawisz jest pęknięty (ale działa). Chcę aby był w kolorze szarym. Wiem, że z ST pasuje, ale ten jest biały :)
Oprócz tego brakuje mi 3 śrubek do przykręcenia obudowy (od spodu).
Pozdrawiam
Wiem, że to porada trochę będzie z kapelusza, ale podejrzewam że znalezienie spacji od Falcona nie będzie łatwe. Otóż przyszło mi do głowy, więc dzielę się pomysłem, że chyba z ST klawisz będzie identyczny, tylko koloru nie będzie miał odpowiedniego. Można by więc taki klawisz od ST (który łatwo zdobyć) poddać farbowaniu i doprowadzić go do koloru bliskiego temu z Falcona. Plastik można farbować farbami do tkanin. Takie farby kosztują grosze, gotuje się to w garnku, a plastikowe elementy przyjmują barwniki do tkanin w taki sposób, że barwnik ten wnika w strukturę plastiku i nie wygląda to jak malowane, tylko jak plastik w odpowiednim kolorze. Takie techniki stosują modelarze. Poszukaj więcej na ten temat w internecie, bo ja tego nigdy nie robiłem, ale trafiłem kiedyś na takie informacje bardzo liczne w internecie, więc dzielę się pomysłem, może się przyda.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Falcon - klawisz spacji i 3 śrubki do przykręcenia obudowy
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 62 zapytań