Wydaje mi się że szybkość spadania a płynny scrolling to dwie osobne sprawy. Fakt - płynny scrolling może efektowniej by wygladał. Tyle że prawdopodobnie wymaga to sporych zmian w kodzie. Natomiast szybkość opadania klocków można chyba dosyć łatwo zmniejszyć zmniejszyć pozostawiając resztę tak jak jest. Możnaby np. Zostawić szybkość opadania taką jak na 1 poziomie, bądź jeszcze ją nawet nieco zmniejszyć, a zwiększać trudność zwiększając liczbę nierozwiniętych kwiatów i doktorów czerwonych. Poza tym myślę że ciekawiej by było gdyby gry nie zaczynało się od nowa po każdym poziomie, ale grałoby się w sposób ciągły. Tzn. Po skończeniu poziomu dostawałoby się bonus punktowy jak obecnie tyle że studnia nie opróżniałaby się, tylko grałoby się dalej, a trudność by wzrastała. Wydaje mi się że gameplay by na tym zyskał.
Wyniki 8. Atari Homebrew Awards Poznaj zwycięzców ósmego plebiscytu na najlepsze gry na konsole i komputery Atari.
Brzmienie POKEY na czarnej płycie Przypominamy o płycie z utworami z ośmiobitowymi hitami wydanymi na winylu.
8. Gala Atari Homebrew Awards już dziś! Poznaj najlepsze gry roku na wszystkie platformy Atari podczas wielkiej gali na żywo.
Robocop, Paperboy, Last Ninja II na A8? Sensacyjne odkrycie grafik z niepublikowanych gier na 8-bitowe Atari.
AspeQt-2k26 v1.0.0 Nowoczesna wersja emulatora stacji dysków AspeQt z obsługą Qt 6 i nowymi funkcjami sieciowymi.