Coś cisza jakaś na forum.....
Zabrałem się do roboty, bo Pirx stwierdził, że nie lubimy forków i że powinna być jedna wersja, no i zaimplementowałem ten "dualizm". Jak sie wciska cyfrę 1-8 to wyświetla się D1: - D8:, a jak Ctrl+A-O , to wyświetla się A: - O:
A do tego dołożyłem możliwośc konfigurowania pewnych parametrów w zależności od folderu, który przeglądamy - są te parametry zapisywane w pliku .DAT. Zapisywane są jako jedna z długuch nazw, bez jakichś znaków specjalnych, więc nie zmieniaja struktury pliku DAT. Nowy DAT bedzie doskonale działał z innymi wersjami, a stary DAT z nową wersja... nic nie zmieni.
Na poczatek dodane 4 parametry:
- 3 kolory (literki, tlo, ramka)
- wymuszenie wylaczenia turbo przy wczytywaniu plików z danego katalogu.
Tak więc, można będzie mieć różną kolorystykę w poszczególnych katalogach (wiem ze malo przydatne, ale kodu niewiele, a fajne), a blokowanie tubo moze sie przydać jeśli macie gry, które maja problemy z działaniem z właczonym turbo (wymagaja b. niskiego MEMLO, albo gryza sie z szybką transmisją). Wystarczy wrzucić te gry do odrębnego katalogu i w pliku DAT w tym katalogu włączyć opcję blokady - i nie trzeba pametać o Shift.
Opublikujemy jak tylko powstanie MSINI3 - obsługujący te dodatki :) czyli .... jutro ??? :)
Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.