Witajcie :)
Mam tego^^ trochę... tak z pięć kilo będzie. Nadszedł czas, że trzeba ich się pozbyć - zastanawiam się, czy skanowanie ich ma sens ? Ewentualnie byli by jacyś chętni do pomocy ?
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
atari.area forum » Bałagan » Akcja skanowanie IKSów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie :)
Mam tego^^ trochę... tak z pięć kilo będzie. Nadszedł czas, że trzeba ich się pozbyć - zastanawiam się, czy skanowanie ich ma sens ? Ewentualnie byli by jacyś chętni do pomocy ?
A masz tez te dodatki do IKS-a z programami? Tam bylo sporo o/dla Atari. Tylko, ze papier byl toaletowej jakosci... nie wiem, czy da sie to jakos zeskanowac - druga strona pewnie przebija.
Jak strona przebija to kładzie się podkładkę czarną i już jest ok. (ew, można rozjaśnić potem w np. photoshopie)
nie, rozjaśnianie nic nie daje, za to właśnie czarna albo szara przekładka - a najlepiej duże czarnobiałe zdjęcie gazetowe w miarę jednolite na półtonach.
A masz tez te dodatki do IKS-a z programami? Tam bylo sporo o/dla Atari.
dodatki do IKSa ? hmmm.. nie kojarzę - takie egzemplarze mam:
//
86: 2,4,5(okładka w strasznym stanie :/),6,7,8
87: cały
88: bez nru 6/88
no i znalazłem komputer nr 1 z kwietnia 1986 - a tam zgadnijcie mapa czego ? KNIGHT LORE! :) i jeszcze 5/86, 6/89 - używałem ich jako źródło okładek do kaset - każdy ma po 2-3 strony z dziurami po obrazkach z gier... :/
//EDIT: a to poznajecie: moja "mała biblia atari" - był taki czas, że umiałem to na pamięć :)
nie, rozjaśnianie nic nie daje, za to właśnie czarna albo szara przekładka - a najlepiej duże czarnobiałe zdjęcie gazetowe w miarę jednolite na półtonach.
Miałem na myśli rozjaśnianie, gdy papier jest toaletowej jakości i gamma drastycznie spadnie gdy podkładka do skanowania jest czarna.
Pownienem je miec gdzies w piwnicy u rodzicow. Ciekawe czy sa jeszcze do odnalezienia.
jeżeli tak jak u moich, to weź sobie jakiś kombinezon roboczy :-))))
byly numery specjalne iks poswiecone tylko atari chyba 2 numery. jesli dobrze pamietam jeden z nich byl caly pomaranczowy
Rzeklbym, że raczej różowy :)
Faceci inaczej widza kolory niz kobiety :) Ja tez czasem mysle o rozowym, a mowie pomaranczowy :P
A 4rech pierwszych-gazetowych numerow Bajtka, jak nie bylo, tak nie ma !!!!
Osobiscie przekazalem je kiedys Lewisowi!!!!
A moje skany padly wraz z jednym z dyskow (teraz to mam po dwa backupy, ale kiedys bylo inaczej).
spoko, spoko - Scalak szykuje nam niespodziewajkę...
//EDIT: bajtkową
Były dodatki do IKSa poświęcone w przeważającej mierze programowaniu w C. Mam je.
A ja tam jestem :) Na ostatniej stronie okładki :D
Wiemy, wiemy... :)
----------------------EDIT---------------------
Uwaga!
Zeskanowany cały zeszyt można pobrać tu: http://arsoft.netstrefa.pl/pliki/X_ZESZYT_NR_4.ZIP
Jeśli ktoś ma czas i ochotę, to może przerobić to na jakiś wygodniejszy format. Tu są nieobrobione skany w plikach jpg.
Plik trochę waży :)
Może się komuś przyda!
czasu brak ale ochota była: IKS 04
@MaW- jaką niespodziewajkę ?
Wbrew pozorom akcja trwa ;)
i tu prośba... do kompletu rocznika 86 brakuje numeru 3. Czy mógłby ktoś zeskanować 300dpi i umieścić materiał na sieci?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Akcja skanowanie IKSów
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 61 zapytań